Mozaiek 2010

 

Onder leiding van Jet Voorman en Wilma Gispen heeft een groep gemeenteleden en niet-gemeenteleden een prachtig mozaïek gemaakt. Hieronder  een verslag van een deelnemer aan dit creatieve gebeuren. Het fotoverslag vindt u hieronder.

Op de eerste zondag van Advent is het mozaïek onthuld. U kunt het bewonderen in de hal van het Trefpunt.

De creatie van een kunstwerk

Op de startzondag waren er diverse activiteiten om aan mee te doen. Ik had nog nooit iets met mozaïeken gedaan en het leek mij wel leuk om mee te doen aan de workshop “mozaïek” onder leiding van Jet Voorman. We kregen allemaal een vel papier met de opdracht om een vis te tekenen. Tekenen?? Dat kan ik helemaal niet. Maar Jet zei: “Begin gewoon met een paar golvende lijnen en je hebt al een vis”. En warempel het leek nog op een vis ook. De volgende keer na de kerkdienst gezellig eten met elkaar een broodje en daarna aan het echte werk. Met wisselende groepen van alle leeftijden hebben we samen hard gewerkt en tegels (en in vingers) geknipt en geplakt. Wilma stuurde het geheel aan en de artistieke leiding was in handen van Jet. De klus was en werd steeds groter, er moest dus nog een avond worden ingelast om het toch op tijd voor de geplande datum af te krijgen. Op zondagmiddag 14 november werden de laatste stukjes geknipt en ingevoegd. Het is werkelijk heel bijzonder om zo samen met allemaal kleine stukjes tegel een zo’n prachtig geheel te creëren. Het resultaat gaf mij een verrassend blij gevoel, zo’n mooi kunstwerk en dat mijn visje hierin mee mag zwemmen. Hierna was het nog een avond voegen en poetsen en was het kunstwerk klaar.

Ik vond het erg leuk om met zoveel enthousiaste mensen gezamenlijk een kunstwerk te maken, dat we straks iedere keer dat we naar de kerk en/of het trefpunt gaan kunnen bewonderen. De symboliek van de verschillende vissen, groot en klein vind ik heel toepasselijk.

Inmiddels is ons werkstuk onthuld en hangt het te schitteren in de hal van de kerk. Van Wilma hangt al een mooie collage van de foto’s die tijdens het hele proces zijn gemaakt. Voor meer foto’s zie de link op de website van de kerk.

Geraldineke Licht-Meijer

 Posted by at 9:16 am