sep 122013
 

Jarenlang hebben we gecollecteerd voor het project Balimaya, voor kinderen in Afrika. Nu is er gekozen voor een nieuw project: de Stichting Mariëttes Children, dat we ‘Hanukka’ (licht) zullen noemen.  Het gaat opnieuw om steun aan hulpbehoevende kinderen, nu in Ghana.  De stichting heeft een onderkomen voor de kinderen gebouwd en is nu bezig met de bouw van een basisschool.

In Dirkshorn zijn enkele mensen actief betrokken bij dit werk. Dat betekent dat (mondelinge) informatie dichtbij is. Iemand zal vast wel eens iets willen vertellen over het project, in de kerk of in Angelapark, waar de collecte tijdens de maandelijks viering ook bestemd was voor Balimaya en nu dus voor Hanukka. En dat is weer goed voor de betrokkenheid. Informatie kunt u o.a. vinden op www.mchildcare.nl.  Onderstaande tekst heb ik overgenomen van de genoemde website.

 Ik ben Mariëtte Asagbo en ben in januari 2004 naar Ghana vertrokken om een aantal maanden als vrijwilligster in een kindertehuis in Obuasi te werken. Samen met de lokale medewerksters hadden we de zorg voor de allerkleinsten tot twee jaar op ons genomen.

In februari 2006 ben ik met Moses Asagbo getrouwd; de pastor van het kindertehuis in Obuasi. Samen zijn we in augustus 2006 in de Ghanese plaats Sunyani (400 kilometer ten Noord-Westen van Accra), ons eigen Children’s Home ‘Hanukkah’ gestart, in een tijdelijk onderkomen. Wij hebben voor deze plaats gekozen, omdat er in de omgeving weinig voorzieningen voor hulpbehoevende kinderen waren. Op 1 maart 2008 is het nieuw gebouwde kindertehuis officieel geopend.
Wij hopen, met steun vanuit Nederland, deze kinderen een betere toekomst te  geven.

Sorry, the comment form is closed at this time.