mei 202013
 

Al jaren zocht ik om een crucifix.  Zo’n houten kruisje waar een bronzen Jezus aan hangt. Voor in de woonkamer. Maar in mijn geval: voor de studeerkamer. Soms ben ik en beetje katholiek. Natuurlijk kon ik er een kopen bij de abdij van Egmond of zo. Maar ik zocht er altijd naar in kringloopwinkels. Want op een of andere manier neem de Man van smarten aan het kruis een sfeer aan, wanneer Hij een plek gehad heeft in iemands woning. Vers uit de winkel heeft Hij nog te weinig van het leven gezien. En dan kan Hij ook nog niet zoveel betekenen. Hij moet onder os hebben gewoond. Hij moet het leven, het  lijden, het donker door zijn geweest. Hij moet waargemaakt hebben wat er met Kerst van Hem gezegd wordt: dat in Hem God met ons is, om Licht te brengen in het donkerste dal en de diepste verlatenheid.
professional assignment writing service
logiciel d espionnage
espionner un portable